Q+A with QUO’s People Person

Ruankaew (Kaew) Sae-tang recently celebrated her fourth anniversary at QUO. Aww. As HR Manager, she is responsible for QUO’s greatest asset – us! Here, we get to know her a little better. 

เรือนแก้ว แซ่ตั่ง (แก้ว) เมื่อเร็ว ๆ นี้เธอเพิ่งฉลองครบรอบ 4 ปีของการทำงานที่ QUO ในฐานะผู้จัดการฝ่ายทรัพยากรบุคคล เธอดูแลรับผิดชอบสิ่งที่ยิ่งใหญ่ที่สุดของบริษัท QUO นั่นก็คือบุคลากรทั้งหลายของบริษัทนั่นเอง

Why is QUO a great place to work? 

QUO always listens to your ideas and respects who you are. QUO always provides employees with a good opportunity to develop skills more and more. Some days at the office are very busy, but we have ‘Relax Time’ twice a month. For ‘Relax Time’ two great masseurs come to the office and do head, neck and shoulder massages for any staff who would like it.

ทำไมคุณถึงคิดว่า QUO เป็นสถานที่ที่ดีในการทำงาน?

QUO มักจะเปิดฟังความคิดเห็นและเคารพในความเป็นตัวคุณอยู่เสมอ อีกทั้งยังให้พนักงานมีโอกาสที่ดีในการพัฒนาทักษะมากยิ่งขึ้นเสมอ บางวันที่เราทำงานกันยุ่งมากๆ บริษัทฯก็จัดให้มี “Relax Time” ให้ทุกคนได้ผ่อนคลาย 2 ครั้งต่อเดือน โดยเรามีมือนวดมือทองที่มีฝีไม้ลายมือชั้นเยี่ยมมานวดให้กับเราถึงที่ทำงาน โดยนวดตั้งแต่ศรีษะ คอ และไหล่ ให้กับพนักงานทุกคนที่ชื่นชอบในการนวดและอยากผ่อนคลาย

 

1520997537910

Other QUO birthdays are celebrated with delicious cakes (or pizza)

What is the culture like at QUO’s Bangkok office? 

I have to say that this is a great place to learn and grow. We have a very friendly and creative environment. Everyone here really cares about and supports each other.

We have monthly staff birthday celebrations that involve singing and pizza. Every year there is a staff table tennis tournament, and occasionally a big group head out in the evening for dinner or a night of bowling or karaoke. The last big company event was at Hua Hin and that was great as everyone was relaxed and got to know each other better. I want to arrange another team building event like that soon.

อะไรคือวัฒนธรรมองค์กรของ โคว แบงคอค?

ฉันต้องบอกว่านี่เป็นสถานที่ที่ดีในการเรียนรู้และเติบโต เรามีสภาพแวดล้อมที่ดี เป็นมิตรต่อกัน และคอยสร้างสรรค์สิ่งใหม่อยู่เสมอ ทุกคนที่นี่ใส่ใจและช่วยเหลือ สนับสนุนซึ่งกันและกัน โดยปกติเรามีการจัดงานวันเกิดประจำเดือนให้กับพนักงานซึ่งมักจะเป็นการร้องเพลงอวยพร เค้กวันเกิด หรือ พิซซ่า และในทุกๆปี เราก็จะมีการแข่งขันชิงแชมป์ปิงปอง หรือในบางครั้งเราก็จะมีการจัดกลุ่มใหญ่ออกไปทานอาหารค่ำกันหรือแข่งเล่นโบว์ลิ่งกัน งานฉลองครั้งยิ่งใหญ่ของบริษัทล่าสุดคือที่หัวหิน ซึ่งเป็นช่วงเวลาที่วิเศษและยอดเยี่ยมมากเพราะทุกคนได้ไปผ่อนคลายและได้รู้จักกันมากขึ้นจริงๆ ฉันก็ได้เตรียมการจะจัดกิจกรรมTeam Building แบบนั้นในเร็วๆนี้เช่นกัน

1520997555764

The winning team in 2017’s office table tennis tournament

Is it easy or difficult for QUO to find good staff? 

It varies by season and position. Sometimes I have many good potential candidates and we can fill a needed position in two weeks. However, sometimes I cannot find the right candidate and it takes more than one month to fill a vacant position.

การหาพนักงานที่ดีนั้นเป็นเรื่องง่ายหรือยาก?

ขึ้นอยู่กับฤดูกาลและตำแหน่ง บางครั้งฉันฉันมีผู้สมัครที่มีศักยภาพจำนวนมาก และเราสามารถเติมเต็มตำแหน่งที่ต้องการได้ภายในสองอาทิตย์ อย่างไรก็ตามบางครั้งฉันไม่สามารถหาผู้สมัครที่เหมาะสมได้และต้องใช้เวลามากกว่าหนึ่งเดือนในการจัดการกับตำแหน่งที่ว่าง

For what positions do you regularly recruit Thai people? 

We regularly need Front End and Back End Developers and Web Developers to join our Digital team. Our Creative Team is often looking for new Graphic Designers and Motion Graphic Designers. In Client Services, we have Account Executive, Senior Account Executive and Account Manager positions available for candidates who have the right personality, skills and experience.

We advertise our available positions for Thai nationals on JobsDB website and our LinkedIn page.

ตำแหน่งอะไรที่คุณรับสมัครพนักงานคนไทยเป็นประจำ?

โดยปกติแล้วก็จะมี Front End และ Back End Developers และ Web Developers เพื่อเข้าร่วมงานกับทีม Digital ของเรา  ส่วนของทีม Creative เรามักจะมองหานักออกแบบกราฟฟิกรุ่นใหม่และนักออกแบบกราฟฟิกเคลื่อนไหวใหม่ๆ และในทีม Client Services เราก็รับตำแหน่ง Account Executive, Senior Account Executive และ Account Manager สำหรับผู้สมัครที่มีบุคลิก ทักษะ และประสบการณ์ที่ดี ส่วนใหญ่เราจะโฆษณาตำแหน่งใน jobsdb.co.th และหน้า LinkedIn ของเรา

HBD Suki (1)

It’s a happy birthday for QUO Managing Director Suki Dixon

Can QUO consider recent university graduates with no work experience? 

We can consider fresh university graduates for Front-End Developer and Web Developer positions. For Front End Developers we need strong HTML, CSS and JavaScript skills and an understanding of website and digital design. For Web Developer positions, the important technical knowledge is PHP, SQL and Laravel.

When recent university graduates come for a job interview, we look for energetic, positive-thinking people who are open to new things and show a willingness to learn.

QUO สามารถพิจารณานักศึกษาจบใหม่จากมหาวิทยาลัยที่ไม่มีประสบการณ์ทำงานได้หรือไม่?

เราเปิดโอกาสให้กับนักศึกษาจบใหม่จากมหาวิทยาลัยทั้งตำแหน่ง Front End Developer และตำแหน่ง Web Developer ในส่วนของ Front End Developer เราต้องการคนที่มีทักษะทางด้าน HTML,CSS และ ทักษะ Java Script และมีความเข้าใจเกี่ยวกับเว็บไซต์และการออกแบบระบบดิจิตอล สำหรับตำแหน่ง Web Developer จะต้องมีความรู้ทางเทคนิคที่สำคัญคือ PHP, SQL และ Laravel เมื่อนักศึกษาจบใหม่เข้ามาสัมภาษณ์งาน เราจะมองหาคนที่มีความกระตือรือร้น เป็นคนคิดบวก คนที่พร้อมที่จะเปิดรับการเรียนรู้และรับรู้สิ่งใหม่ๆอยู่เสมอ

IMG_3165

Sushi in the office for our Golden Party

Is a good level of English important to working at QUO? 

It is very important for some positions, particularly in the Client Services area. QUO is a very multicultural, internationally focused company and so good English is beneficial in all positions. Almost all meetings and emails are in English. However, we can hire some people who are not strong in English in Graphic Designer, Web Developer and Accountant positions, as well as some other back office administration roles.

ภาษาอังกฤษสำคัญมากมั้ยในการทำงานที่โคว?

เป็นเรื่องสำคัญมากสำหรับบางตำแหน่งโดยเฉพาะในส่วนของการบริการลูกค้า เพราะ QUOเป็นบริษัทที่มีความหลากหลายทางวัฒนธรรมในหลายเชื้อชาติ และการที่มีภาษาอังกฤษที่ดีจึงเป็นประโยชน์ในทุกๆตำแหน่ง เพราะไม่ว่าการประชุมและ Email เกือบทั้งหมดเป็นภาษาอังกฤษ อย่างไรก็ตาม เราก็มีเปิดรับพนักงานที่มีภาษาอังกฤษแค่พื้นฐาน ในตำแหน่ง กราฟฟิกดีไซนเนอร์, นักพัฒนาเว็บไซด์ และนักบัญชี รวมไปถึงตำแหน่งอื่นๆในฝ่าย Back office ของบริษัทฯ

Pizza BD

Birthdays at QUO can mean a surprise pizza party

Is working with farang (foreigners) scary or fun? 

It’s a little scary for the first month or so. (Laughs) I’m just kidding! I think it’s good for Thai people to have an opportunity to work in a multicultural international company. You will be exposed to a range of different cultures here and hear a lot of different English accents, which is interesting and helps you learn more. Working with native English speakers is a good chance to practice your English.

การทำงานกับฝรั่ง (ชาวต่างชาติ) คุณคิดว่ามันน่ากลัวหรือสนุก?

มันดูน่ากลัวนิดหน่อยในช่วงเดือนแรก(หัวเราะ)ฉันล้อเล่นนะ!ฉันคิดว่ามันเป็นสิ่งที่ดีสำหรับคนไทยที่จะได้มีโอกาสทำงานในบริษัทที่มีความหลากหลายทางด้านวัฒนธรรม คุณจะได้สัมผัสกับความแตกต่างทางวัฒนธรรมที่นี่และได้ยินเสียงสำเนียงภาษาอังกฤษในหลากหลายรูปแบบ ซึ่งเป็นเรื่องที่น่าสนใจที่จะช่วยให้คุณได้เรียนรู้มากยิ่งขึ้น

การทำงานกับเจ้าของภาษาเป็นโอกาสที่ดีที่จะได้ฝึกฝนภาษาอังกฤษของคุณ…

QUO Group

The QUO team celebrates 20 Years of Excellence in Hua Hin